SERVICES

Onze afdeling scheepsmotoren is gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van scheepsmotoren, keerkoppelingen, sterndrives, generatorsets, hydrauliek en voortstuwingssystemen. Ook leveren en installeren wij scheepsmotoren. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor zowel particulieren als andere jachtwerven.

Motoronderhoud

Wij onderhouden en repareren scheepsmotoren vanuit onze goed geoutilleerde werkplaats in het Friese Makkum. Onze werkplaats heeft een directe vaarverbinding met het IJsselmeer. Ook beschikken wij over goed uitgeruste servicebussen, waarmee we service en onderhoud uitvoeren door heel Nederland. Servicebeurten voeren onze vakmannen uit middels een vaste checklist. Via deze checklist worden de uitgevoerde werkzaamheden inzichtelijk gemaakt.

Testen & reviseren

Voor het testen en reviseren van uw scheepsmotor bent u bij Gebroeders van Enkhuizen aan het juiste adres. In onze werkplaats hebben wij een Piper 2400 testbank, waarop motoren van 10 tot en met 600 pk getest worden. Met deze testbank kunnen wij de koppel, turbodruk, uitlaatgastemperatuur en oliedruk testen. Als wij een motor reviseren wordt deze ook uitvoerig getest. Bij alle gereviseerde motoren leveren wij een testrapport af. Dit geeft u en ons de garantie om uw gereviseerde motor voor jarenlang plezier terug te plaatsen in uw boot.

Nieuwe scheepsmotoren

Bent u op zoek naar een nieuwe scheepsmotor? Dan kunnen wij u daar als officiële dealer van Yanmar en Vetus bij helpen. Wij leveren niet alleen scheepsmotoren, maar kunnen ook de complete motorinstallatie verzorgen. Gebroeders van Enkhuizen bouwt sinds 1992 motor- en zeiljachten van 12 tot 24 meter en heeft ruime ervaring met scheepsmotoren en alle installaties daaromheen.   

HISWA CERTIFIED SERVICES

HISWA Certified is een kwaliteitskeurmerk voor reparatie en onderhoud aan jachten. Er worden eisen gesteld aan het opleidingsniveau en de uitrusting van het jachtservicebedrijf. Hierdoor ben je als watersporter verzekerd van zorgvuldig en vakkundig werk.